Cecilia på Söder

Cecilia flyttade till Södermalm och började re-blogga.

torsdag, januari 24, 2008

Syster Magister. Som bara lyfter?

Har ju börjat läsa till Specialistsjuksköterska inom ambulanssjukvård. Snoffsigt. Men i Kalmar av alla hålor (hur kommer det sig förövrigt att Svea Rikes alla småhålor ser EXAKT likadana ut?? Nåja, en annan diskussion...) Men visst var det fint o mysigt o trevligt på Kalmar Högskola, men det var ju inte Karolinska Institutet precis. Internationellt! Forskning! Brain-wash!!! Nej, inte i Kalmar inte. Här ägnar vi oss mest åt kafferaster och tycker att tapas är ganska exotisk mat. Eeeh, nollåtta? Vem, moi?!?

Nåja, det roliga när man berättar för folk att jag läser en specialistutbildning inom ambulanssjukvård (där jag dessutom kommer skriva en magisteruppsats och därmed bli magister med sjuuukt mycket högskolepoäng och kompetens) är att folk tror att jag ska lära mig HUR MAN BÄR BÅREN. Har folk så ruggit dålig koll på vad sjuksköterskor gör, eller är det bara jag som irriterar mej över småsaker??

Så med andra ord, följande kurser ingår i specialistutbildningen inom ambulanssjukvård (enligt gemene man):
Termin 1:
* Grundläggande bårstruktur
* Tunga lyft
* Logistik i ambulanshytten
* Walkie-talkie-kommunikation

Termin 2:
* Fördjupning i bårstruktur
* Trycka på blåljusknappen
* Lyftteknik på avancerad nivå
* Plåsterlära

För det är ju absolut inte så att vi läser anatomi, fysiologi, patofysiologi, medicinsk vetenskap, farmakologi, omvårdnad eller pre-hospital vård, nej Nej NEJ! Det ingår icke!!! Ty jag bär och släpar, enbart. Det tror iallafall folk som vänder på papper och säger hmmm. Det är väl däremot inget jobb!

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Så du menar att Sunes pappa inte hade något jobb?!?!
;-)

25 januari, 2008 08:04  
Blogger Caroline said...

jag tycker att "trycka på blåljusknappen" låter som den roligaste kursen ;)

25 januari, 2008 19:11  
Blogger Cecilia said...

Plåsterlära föredrar jag nog, själv kursen är baserad på senaste forskningen från Journal of medical nursing från USA... tungt!

27 januari, 2008 22:04  

Skicka en kommentar

<< Home